Aanmelden

De openbare basisschool Cartesius maakt deel uit van het kindcentrum in de gelijknamige nieuwe stadswijk. We richtten ons vooral op de bewoners van Cartesius, Wisselspoor en Schepenbuurt. Wij zijn voor deze gebieden de voorrangsschool. 

Als uw kind 3 jaar is, mag u uw kind aanmelden op een basisschool. In Nederland gaan kinderen van 4 jaar oud voor het eerst naar de basisschool. De aanmelding voor de basisschool is in Utrecht stedelijk georganiseerd. Dit geld voor kinderen die nog niet naar school gaan. In Utrecht kunt u kiezen uit meer dan 100 openbare en bijzondere basisscholen. Er zijn verschillende soorten basisscholen. U kunt uw kind aanmelden op elke basisschool in Utrecht.

  • Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het maakt niet uit of u vroeger of later in het kwartaal uw kind aanmeldt.
  • Aanmelden moet via de website: http://naardebasisschool.utrecht.nl/

Is uw kind jonger dan 3 jaar? Dan kunt u alvast uw interesse doorgeven via het contactformulier. Het geeft u geen recht op een plek op onze school. Het is vooral zodat wij weten hoeveel interesse er is in onze school.

 

VERHUIZING

We verwachten ook veel leerlingen die al elders op school zitten en die nu verhuizen naar de nieuwe wijk. Ook voor deze groep verzorgen we natuurlijk onderwijs. Het aanmelden van kinderen die al vier jaar zijn verloopt niet via de website van de gemeente maar moet door rechtstreeks met ons contact op te nemen. Dat kan door gebruik te maken van het contactformulier op deze website.