Aanmelden

De openbare basisschool Cartesius maakt deel uit van het kindcentrum in de gelijknamige nieuwe stadswijk. Wij zijn voor de bewoners van wijken Cartesius, Wisselspoor en Schepenbuurt een voorrangsschool. Natuurlijk zijn kinderen uit andere wijken van harte welkom!

Als uw kind 3 jaar is, mag u uw kind aanmelden op een basisschool. In Nederland gaan kinderen van 4 jaar oud voor het eerst naar de basisschool. De aanmelding voor de basisschool is in Utrecht stedelijk georganiseerd. Dit geldt voor kinderen die nog niet naar school gaan. U kunt uw kind aanmelden op elke basisschool in Utrecht.

  • Aanmelden kan in het hele kwartaal waarin uw kind 3 jaar wordt. Het maakt niet uit of u vroeger of later in het kwartaal uw kind aanmeldt.
  • Aanmelden moet via de website: http://naardebasisschool.utrecht.nl/

Is uw kind jonger dan 3 jaar? Dan kunt u zich alvast aanmelden voor een informatieochtend. Dit kan op onze homepagina.

 

Verhuizingen

We verwachten ook leerlingen die al elders op school zitten en die nu verhuizen naar de nieuwe wijk. Ook voor deze groep verzorgen we natuurlijk onderwijs. Het aanmelden van kinderen die al vier jaar zijn verloopt niet via de website van de gemeente. Hiervoor moet u rechtstreeks met ons contact op te nemen. Dit kan per mail naar directie.cartesius@spoutrecht.nl. 

Wij bieden in schooljaar 2024-2025 onderwijs voor groep 1 t/m 3.